Followers

Saturday, May 21, 2011

review cite NUR KASIH

salam 1 MAlaysia
ok semlm 19 mei kuar citer Nur Kasih the movie dalm sebz2 aku sempat gak p tonton ngan c seha ni kami dating dua owng je la..
ok cite best penyampaian ok...just CGI je cam rosak sikit..bg pandangan aku..cite nye lain dr yang lain..sedih??/ memang pun dalm gelap2 tu duk dgo owng sedih hihihi...setiap pelakon membawa watak ngan jaya nye...berbalaoi ke tengok kat wayang.??/ berbaloi walaupun effect x da sangat..tp that first islamic story dalam wayang kan.,...dan memang totally islam...pendekatan kita sebagai seowang islam tp ia juga mencerita kan pengertian pengorbanan antara ibu n anak,suami and isteri, ayah n anak, adik n abang, n kehidupan sekliling...pemandangan memang lawa la.....ok nak dgo koment lg pasai citer ni..g sini review nur kasih..ok
ujung minggu ni pirate of carribean plak....hihihi.layan movie je la..hihhi kalo x pun just layan drama korea je la..hihihih..ok adiosss...

Sunday, May 8, 2011

Perpisahan Ini

salam 1malaysia
abis sudah stdy ku uitm kedah...yang byk mendewasakan ku....hope semua berjalan lancar je.. 5 tahun dari  sudah bertapa d lembah gunung jerai ni...best sangat..kat uitm ni.pengalaman dan kenangan semua nye indah sebagai 'student, campus life'..time aku degree masa byk spent time ngan  semua student junior tp kami happening je(lg2 aku nampak muda bersama mereka hihih) ..n aku ada satu lagu yang sesuai d tujukan untuk kekawan ku  yang besama ketika 2009-2011(time dip. x cerita tu entry lain,kalo x alamat lg panjang lor )n x lupe gak semua student yang same final year ngan cam aku...lagu ni bila d hayati memang sedap

Lagu Perpisahan Ini – 1st Edition ft Aizat Amdan


Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

ni ada video yang dedicate kat student uitm kedah (kalo bley nak mention name sowng2) especially to my housemate 9 owng (ramai kan)hihih, classmate(yang hooreyy always), adik2 futsal n my coach(yang happening always), adik2 PM(yang senget belaka)dan mungkin ada yang dah sambung belajar d serata malaysia gak, Staff2 UKK (yang selalu sempoi n bimbing aku)n staff unit sukan dan juga unit2 yang lain(byk membantu) team g sabah. n x lupa gak kat semua warga uitm kedah..terutama yang mengenali diri ni hope pasni keep in touch ek...gud luck for u all.....adiosss...

video




Monday, May 2, 2011

class mate

salam 1malaysia...
sok spent time with classmate plak hihihi...best2 kat mane??
tanjung dawai lor...
erm...x taula pe kate at kan..hihih dah nak abis dah sem ni...n insya-allah tiada lg sem depan untuk aku..just nak keje dah...adoiiii...
ari ni kawan aku yang aku kenai ikot mane x payah la cakp...tp dye contact aku balik ...erm..muda lg dari aku beza kami setaun je...x da la rapat sangt tp ok la..dye kate nak fly p jepun pas raye ni..sob3 baru nak kenal rapat2 skit kan hihihi..dye pun cam green light je...hiihi (gatai plak) tp bukan tu nak mention just kat sini nak g tau boley caye ke...dye hope kami x lost contact..tp 3 taun kat sane even kat sini pun dye bz je...
erm.. tu wat aku musykil x mau simpan harapan ape2...byk dah mengajar aku erti persahabatan ni..hihih aku terbace quoto ni  
'cari la pasangan tu bila kita betul2 bersedia jgn la sibuk nak cari sbb kita kesunyian' hah lebih kuang la bunyi cam tu kan....(tetibe plak kan dr kawan ke quoto ni kan) hihihihihi...
ok pe2 gud luck for yang x abis exam lg..papai.....adiossss....