Followers

Saturday, December 31, 2011

Review 2011 me.....

salam 1malaysia..
hai kekwan yang kita sayang......
ok now lebih kurang 2 jam lg kita akn melangkah ke taun 2012..dan meninggalkan taun 2011...
erm..ape yang berlaku pada aku sepnjng 2011 meh nak review sikit...taun 2011 bnyak bg perubahan kat aku..


  • first aku dah abis sebagai student...
  • aku masuk alam pekerjaan...
  • aku g singapore
  • aku konvo sekali lg...


actually taun ni byk merubah kan idup aku totally change....dari student aku ke alam pekerjaan...
aku konvo best sbb rame yang meraikan nye hhihihih
abis study aku ke alam praktikal....then  aku keje kejap sebagai selling marketing selama tiga bulan kira kl tu byk gak aku survive dah...akhirnye aku dapt kerja sekarang still dalam learning lg....
n ari tu p jenjalan kat sunway lagoon ngan kekawan skol mate...
akhir nye aku berjaya arrange one class trip p singapore..
taun 2011 my papa d serang sakit jantung tp akhirnye selamat tp menda yang positif adalah dye berenti merokok...
d akhir 2011 pas g sunway lagoon seminggu pastu aku d serang denggi selama seminggu plak ish2 x larat nye hanya tuhan je tau...
dan 30 disember 2011 have lunch with my ofis mate d chili's kat citta mall bos belanje......
ape lg ek jadi thun 2011
kawan n sepupu aku pun dah kawen... ada yang nak dapt second child dah...
ape azam aku taun 2011 pun aku x ngat..
tp untuk 2012 aku dah tau azam nye..xmau g tau sbb takut x capai azam nye....
hihihih..ish time dalm keta mencurah2 idea nak tulis tp bila dalm laptp idea kering...hi2...taun ni celebrate new year kat umah je..x kuar g mane2 pown duk umah lg besh..hihihih....

ape2 pun as conclusion memang best je 2011 sbb bnyk mematang kan aku jd insan yang berguna.n now i have a better life..just nak dekatkan diri dengan NYE..hope 2012 lebih memaniskan idup ku...

 2012 datang hope lebih indah untuk ku..simpan duet untuk menda2 yang ku ingin kan..
aku windu kekwan ku even windu life lame as student tp kita kena terus perjalanan idup n find other kenangan...ok adiossss...

tp ape yang penting kena modified blog.hihih
adiosss...

Monday, December 12, 2011

sunway lagoon!!!

salam 1malaysia...
hhihih entry kali ni memang xcited lorh..nak cite slame dah x berjimba so smlm adalah ari aku berjimba ngan my bestie..hihih...ari sabtu aku lepak kat time square ape lg shopping n ahad plak p sunway lagoon...erm kami 3 owng je cam biase la bila plan rame2 hanye bape kerat je dapat spend d owng punye time sbb masing2 ada hal...so 3 owng pun menjd gak la....nak main theme park ni ibarat menyiksa diri yang berbayo...hihih nape aku cakp cam tu bila main game yang kepala ke bawah memang la best kan..so meh aku rumus kan xvty semlm:




  • pakai G-card dapt la diskaun 30% masuk sunway lagoon
  • dengan xcited main dry park dulu
  • so permainan pertama adalah pirate ship...
  • aku bajet games tu biase2 je..rupe2nye dye putar 360 darjah...(sape yang duk dalm kapal tu je tau ape aku ngarut atas kapal tu)
  • x pasal2 perasaan terkejut huh...
  • pastu sempat cuci mate d situ hahah... d mane kami berada c-dye pun ada gak..hihi
  • then p water park so xcited mak makan pun x da mood tau nak main games je..water park best x da pe yang aku scary kan..hihhi
  • so after abis mandi bagai p lawat haiwn2 yang ada plak..
  • p lalu jambatan gantung yang terpanjang d asia tenggara
  • actuallly dah lembik2 x larat tp gagah gak tu...(sbb x makan) 
  • so kul 5lebih baru makn tengah ari best kan...hihih
  • then p makn energy dah ada..g shpping year n sell
  • time p tu memang time Happy Hour so diskoun mencapai 70%
  • then g lepak ngan kawn kejap...
  • so ari lepak umah je sbb letih sangt..hihhihihih




ni a few pic layan la...








c-amoi yang organize


lee fang n me


sue,me n lee fang




sue n me




























nape aku cakp menyiksa kan diri sbb ari badan ku semua lenguh2 cam p bersukan plak hihihih. semoga kami dapt g bercuti lg (in planning)...adiossss......

mane satu lg baik??

salam 1 malaysia
hai sebnar nye manyak menda nak story tp ni salah satu nye....
sebnarnye semlm jumpe sowng kawan punye kawan la..dye story kisah percintaan nye yang agak merunsingkan..
erm..ape yang aku bley rumuskan d sini...bila lelaki dah siyes dapt gf yang x reti bersyukor duk memain plak..n bg aku mamat tu pun bukan jenis konkong pun...so x problem may be pompuan tu ada sbbnye..tp ape sbb nye tu kita x tau la...
n ada gak pompuan siyes laki plak memain..so as manusia pilih yang terbaik n jgn la berduka even kaple lame2 tp ending x bahgia kerana jodoh kita dah d tetapkan oleh NYE.jd wahai rakan taulan sila menghargai n sayngi ape yang d depan mate tu...tp kalo owng tu x hargai what are u waiting for blahhh je la..hihihi..n pendapt korunk la lelaki or pompuan yang sebnarnye lebih siyes....dalm hal percintaan ni...k adiosss...

Saturday, November 19, 2011

budak library belajar credit review mampo??

salam 1 Malaysia..
ha,pir 3 minggu aku keje kat company baru ni ....tekanan??
erm.. mesti la ada aku kan '0' level...aku tekanan sbb kesian nengok owng ajor aku...sbb d wng pun byk keje
so ada sesape nak mengajor aku x pasai credit review...NTV la RENEVUE la ape la..mane la aku tau..tp at same time d owng bagi semngat kate nye x pe dalm 3 bulan ok la.... aku suka cuai adoiii tu tekanan gak tu..lately ni mcam2 happen kat diri aku...so aku redha n tempuh ngan kuat...
kekdang rase diri tu dah x macam diri yang dulu...mane x nye kat ofis environment lain nak giler2 x da la..aku just gelak bila dengar dj hot fm merepek tu je la..yang lain mengadap komputer wat keje...team group aku mostly chinese so d owng sembang chinese ntah d owng kutuk aku x tau la..tp d owng baik la...just nak ramah n otak giler2 cam chinese kat skool aku x la kot.senyum pown aku dah kira plastik sekarang ni...adoii BOSAN nye aku nak diri yang dulu.....sob3 ujian dari NYE semakin kuat untuk aku tempuh...sabar n tabah ada lah ubat d sisi...dah2 kalau lagi lanjut lg sedih plak diri ni rase...so as conclusion aku kena cari solution bg diri ni hepiii...adiosss...

Wednesday, November 9, 2011

KERJA BARU!!!

salam 1Malaysia!!!
ok aku dah tukor keje baru baru seminggu keje...best memang best...erm. iye la dulu kecik2 duk main pejabat2 now hah mendapat keje pejabat...ari ni siap ada meja sendiri..keja mula complicated dan bykkk...hah klik aku semua chinese...team aku 3 owng je melayu...yang lain melayu..floor tu boley bilang melayu nye...aku x tau la kalo d owng duk kate aku ke dalm dialek d owng..hahhah tp d owng baik je,..senyum je..just otak x da la gile2 aku duk layan jiwa sendiri la....wat hal sendiri gelak2 sowng2 bila dgo radio hot...just x da la cam environment keje dulu..giler2 ke....erm... tp ok la...just aku ni memang kena mula dr basic la xda basic finance pownn....hihih sian klik aku mengajo aku...huhuuh ok la adioosss..

Thursday, October 13, 2011

nak keje x?

salam 1malaysia semua...
ok now u'olls pun tau  aku keje camne kan.dah tengok kan entry2 before ni  pasal my job....sales n marketing but promote charity kan..so if ada sesapa interested bley e-mail or mesej aku kat facebook je..so kita bley je date interview....
ok background company aku keje ni memang company oversea...APPCO....d mane terdapt diseluruh dunia..termasuk asia...malaysia baru nak bgun tp x bape nak baru la....
so benefit nye it not like company  jual insurance or sales product...if performance u good one day u can become OWNER...it about business development...and we need student mentality...company kami kat Petaling Jaya, sebelah Amcorp Mall.kat bagunan yayasan selangor..serious it the job that u looking for because not all ur life doing  sales...u also can learn management and recruitment people....
so berminat and nak tau lebih lanjut e-mail aku or mesej kat fb ok.......
adiossssss...

Thursday, October 6, 2011

gay x dgalakkan derma organ??

salam 1malaysia
ok lame x munculkan?
aku still ngan keje aku lg but now aku dah naik taraf jd trainer so gaji n tanggngjawab tu besar la sikit...rezeki kan...
ok tu bukan perkara utamanye..ari tu aku ada seowng donor ni kami promote la organ donation programme setelah at nye terbukak nak derma duet kan..so kami romote programe organ donation ngan confident n tanpa segan silunye dye cakap 'i gay u tau x,gay atau les x d galak kan derma organ' huishhh aku punye la terkezut dye pnye statement.aku tanye nape dye x tau plak...adoii hancur hati ku dah kad kredit platinum umur muda muka memang ada rupa tp adoiii sayng nye...tp yang buat aku sentap bukan nye sbb dye x mau join programe organ donation tu atau aku frust ke ape..tp sbb dye dengan selamba wat conference kate dye GAY!!! maybe ada owng dah biase but for me it very new..at least cakp slow2 aku paham la..ni cam perkara biase je..ish2...biar kan dye question is betui kah homoseksual ni x bey derma organ n nape ek??? adioss

Sunday, September 4, 2011

cite pasai keja

salam 1malaysia

ok now owng sibuk pasai raye tp aku nak cite pasai keja plak kan hihih
suke at la blog aku kan..hihih anyway selamat hari raya pada seluruh rakyat muslimin n muslimat..
dah seminggu aku cuti raye dah nak balik pun malas aku kena cari bilik sewa lg...adoii susah betui....
aku keja now kat PJ sebagai sales executive ...ramai tanye aku jual ape...aku wat sales pasai charity and increase public awareness...public bley wat donation untuk bantu NATIONAL KIDNEY FOUNDATION...ramai je yang membantu hampir  18ribu...n sesape nak membantu bley g tau saye...
this charity x menipu if x caye bley lawat nkf.org sendiri....ok now nak tunjuk xtvty d ofis kami berada d ofis d waktu pagi sampe kul 10 je..then p la kat tempat2 yang sepatutnye promote tis programe...kami memang 1malaysia...ok layan la gambo2 ni adiossss...














Wednesday, August 17, 2011

berbuka di tropicana golf and resort

salam 1malaysia...



ok dah hampir seminggu lebih ku bekerja sbgai sales executive ni ok la..aku punye performance pun ok ja...memnag aku nampak untuk duet raye je...plan jauh hanye tguu any interview lor..hope dapt la keje baru...actually keje yang ada ni ok la..kalo performance ok...ok bab keje next entry la ..ni nak cakp pasai berbuka kat tropicana area damansara td WAH..meletop sangt...memang best..tp aku rase mak eden masak lg sodap..tp tempat harus la vogue...aku p owng belanje la..hihihih...masakan tu ape yang kita nak ada je....rame gak td owng...even tempat mahal...satu kepala=rm75 huishhh mampu ke?? bley makan untuk seminggu sekali hentam memang full la perut aku ni...hihih ok ni bg a few pic kasi layan...
aku g ngan abng sepupu ku n bini nye kak anis....adoii memang best lor..kak anis even pregnant pun tp makan tetap mantop aku pun kalah....then siap jumpe junior uitm kedah lg c-rara...x sangka...ish kekdang dok pk gak..ape la yang best makan kat hotel ni dah la mahal ...pastu cepat je ku kenyang baik mask kat umah lg sedap....pas abis je makan harus la bergambo sesi fotografi...d sna sinun....then abng sepupu ku bawak jalan2 area umah mewah2 kat area situ huishhh semangat nak kumpul duet lg  bertamabh la beb....hihihih..ok la adioss la..















Friday, August 12, 2011

duet raya...

salam 1malaysia..
ok now nak cita pasai my work rite now..wah dah seminggu (dalam duk x suke wat keje ni kan)
erm...aku now keje ala2 sales n marketing but promote charity..
ok la x stress sangt gaji bley tahan even x da basic bley la nak bg family n untuk aku gak kan...ok la...sbb semua performanace...n performance aku pun ok je owng kate rezeki ramadhan....why aku time keje ni..sbb nak improve B.I aku n improve my softskill....n aku dapt jumpe pelbagai owng even baru seminggu keje tp aku jumpe macam2 owng je...aku promote charity so tengok betapa prihatin nye manusia ada yang muda2 lg dah contribute ada juga yang x mau bg tp tetibe masuk bab politik la ape la..ish manusia2....aku phm if x mau comitment bg derma tp it ok kan kalo tolak ngan cara yang baik x payah la nak buruk2 kan owng lain......sebnarnye byk nak cakap tp idea x then it ok la..next entry....adioossss..

Friday, August 5, 2011

workers.....

salam 1malaysia


iyap ari ni aku dah turun field p promote the fund kat public nak tau kat mane kat hospital sunway ok...
adooiii memang la aku bley buat face 2 face ngan owng tp bab2 nak persuade ni aku x bape berkenan bayang first day je aku dah pk nak berenti.....lg2 trainee aku tu cam skema je..adoiii. d owng kate kalo x mau bowink kena giler2..adoiii d owng x giler cam tahap aku lg la....x tau beza serius or bebetui..adoiiii aku nak guro sikit d owng bajet serius.....ntah la dari 3 bulan aku nak keje situ tinggal sebulan je....huh...macam2 alasan aku bg...ntah la..bowink la....nak cakp menda yang same..dah tu macam ikut skrip je....tp bila cakp pasai duet mula aku semangat huh nora2....dah la..sabtu pun keje ahh...x sanggup aku...(ish nak gaji byk tp berkira plak))) adoiiii....x pe ambik pengalaman tu je minded aku...memang nak cari job lain la....adiosss if ada jb kosng g tau..but this cmpany bagus it learn something every morning....n it make me improve in speaking...it doing team building also....it make me joint it ok adiosss....

Monday, August 1, 2011

buntu..blur..tp semua masa depan...

salam 1malaysia...
ok now aku blurr n buntuuu ntah la cam x caye dah masuk alam pekerjaan,,...ok now alhamdulilah dapt keje even x da beso mane gaji tu..tp aku harap aku dapt adapt environment baru aku n learn a new things...and i have targeting in my life...im start from above and hope after 3 month bley la cari keje yang menjamin sikit....now nak cari la umah sewa yang aku bley survive...and independent skit...aku lately ntah blurr je..i terlalu ngat time stdy x payah pk susah2 kan....ni macam2 nak pk adoooiiii take time nak ubah gaya idup baru ni....adiosss..

Saturday, July 30, 2011

dah ujung syaaban awal ramadhan

salam 1malaysia...
tanpa aku sedari dah nak masuk bulan ramadhan lusa ni adoiiii..sibuk ngan hal duniawi sangt..semoga bulan ramadhan ni aku akan mendekati diriku denganMU...aminnnnn.....
owng lain semua dah siap anto report praktikal tapi aku belum siap lagi.....
sibuk amenda ntah.....sok luse ada interview lg...ok cari pengalaman hope gaji masyukkkk supaya aku boleh berbakti pada keluarga...gitu kannnn hihihih...nanti ada mase im update lg....now dah start bz sikit...
actually sikit demi sikit i must change my life sytle dah..im not student any more...ok adiosss...lastly selamat berpose....

Wednesday, July 27, 2011

kenagan kinaballu

salam 1malaysia kepada kekwan yang kita suke...
ok duk stalker2 blog2 owng lain tetibe terjumpe blog yang menulis perjalanan ke G. kinaballu d sebabkan aku malas nak tulis sepnjg perjalanan ke sana bersama kak izan(unit sukan uitm kedah) jd aku link kan kat salah sowng team yang sekali ngan aku g g.kinaballu taun lepas.....
im proud with my self because actually aku x penah daki gunung2 ni...aku dapt g pun atas kak izan offer...setakat gunung jerai adalah,bukit ungku busu,kat lumut n bukit bendera(mendaki tau ikut track)...pastu tetibe nak daki gunung yang tertinggi kat asia tenggara....wah hebat betui dah la trianing pun malas.....just bila nak daki stage ke 2 nak ke puncak tu yang aku semput nasib la team aku memberi sokongan akhir nye sampe gak ke puncak walaupun lambat......ok ni link dye sila la bace....perjalanan d gunung kinaballu...
n untuk maklumat korunk mulai saat itu la jugak aku menyimpan impian untuk mempunyai satu camera DSLR untuk capture gambo keindahan panorama alam..insya-allah setelah kehidupan ku stabil ingin ku mencari keindahan alam....gitu....adiosss..

Tuesday, July 26, 2011

nak blah ke x.....

salam 1Malaysia...n salam untuk kekwan yang kita suke...(ikot zahiril lg) hihihi
ok x sangka ada owng request nak mintak aku update lg...maybe d owng nak tau perkembangan terbaru kot...kan2..anyways thanks kepada semua bace....
ari ni ada lg offer untuk interview keje sbgai pustakawan kat seremban2...adoiii sebenar x bajet pun d owng panggil tetibe baru nak berjimba pihak sane suwoh datang interview...tis my second interview...
baru ngat nak blah nak balik ke tanah perak...huhuhu.
kalo nak keje ada je..malas atau rajin je kan.....tp takot mohon sekrang x pasal x dapt balikk raye...mampu kah aku?????

ok pasai keje stop dulu..now nak cakp pasai td makan durian wah sedap nye....akhir penantian ku tercapai gak..hihihi sedap2....pasai pe lg...kawen??? dah letih dah isu ni tp lately rame je yang kawen muda..mungkin satu ari nanti kita akan kupas isu ni...adiossss

nak kerja dahx kesah dah...

salam 1Malaysia...
untuk kawan2 yang kita suke hhhihhi(ikut zahiril azim plak)  td baru lepas 1 interview erm..ok la menimba pengalaman wah bykcandidate lain yang lg layak ok...adoiii mencabar betui nak cai keje lor..dah tau betapa susah nak cari keje adoiii....
aku dah x sabo nak keje x larat la nak suwoh owng tanggung....betui kate owng nape freshie susah dapt keje,,
 pertama: nak demand gaji tinggi...
adoiii dah la freshie nak gaji hebat2....cam ne tu...
kedua: rendah penguasaan bahasa inggeris
hah ni pun satu isu dari dulu dah most ly keje2 yang hebat nak penguasaan BI yang best...
ketiga:tempat keje yang jimat kos
ni kira cam takot nak survive sowng2 la....n jimat kos x payah nak tanggung makan minum sewa umah semua mahal..duk ngan mak je...hiihi

hah ni semua antara alasan aku...TAPI sekarang aku x kisah la gaji bape janji ada duet masyukkk dari duk menharap 'owng lain' 'bela ' wat pe kan...hope sok2 ada yang kol offer keje...adiosss....

Monday, July 18, 2011

dah abis praktikal...keje2

salam 1Malaysia....
tanggal 15hb julai tamat sudah praktikal d Samudera Library,UniKL MIMET d Lumut...nice place....ape2 pun memang best sbb student x masuk lg jd keje x byk...just ada budak intersesi and budak foundation je..staff overall best saje...semua peramah..rase nye kalo lame sikit memang bley layannn r semua nye...even x byk keje tp dapt gak la ilmu baru...sekrang ni jd penganggur....tp ape2 pun kena wat report b4 nak berleps ke Selangor untuk mencari peluang pekerjaan rupa nye bukan senang kan nak cari keje....setakat ni ada la jugak interview...tp ada gak yng aku x p...sbb lokasi....aku cam takot nk survivor..x pe la hope next week punye interview aku lulus......cube la bace pengalaman kawan aku ni best gak interview dye..lelaki ini ok gak pengalaman nye.....huhuh...ok la kalo ada ape2 update aku akan update kat sini k adiossss

Monday, July 11, 2011

sudah-sudah la....

salam 1malaysia
sebnarnye malas nk cakp topik ni..tp geram giler bila menda ni belaku kat kita semua...lantak la sape betui ke x tp menda ni menjadi maslah bila p wat perhimpunan tu....dah ada yang mati mula duk tayang video yg bukan2.mula nak tunding jari kat owng lain..yang baju merah pun sama jugak nak buat jugak...erm..pastu mula la cakp sane drama situ kejam sini berlakon..x payah la semua politik...sikit2 guna name islam guna name nak adil semua....ape yang korunk dapt...ok bg aku 10 je...kebaikan yang korunk dapt bila wat perhimpunan cam tu....x payah nak tunding jari kat sape2 semua same je....yang jd masalah rakyat yang x join.....perasan atau x keadaan ari tu same cam kat palestin......n satu lagi x payah la nak cakp polis tu kejam ke hape....d owng pun manusia gak....dah korunk duk buat kaco harus la....dah la x pasai2 d owng kena berjaga....siang malam....harus la d owng mengamuk....awat time kawan kena hentam tu x da geng2 lain tolng hentam polis sekali awat takot plak....erm..semua yang himpun tu saje2 je...nak kasi panas yang memeritah je...awat x da cara lain ke nak bg memo2 korunk tu.....sian kot kat peniaga n pengguna jalan raya....cam x caye malaysia cam ni....aku ni bukan pandai politik....nampak sangt ni semua propaganda politik...dr duk buat menda2 macam ni baik kita selesai dulu maslah negara yang ada...contoh isu remaja n isu2 perkembagan teknologi..yang bley membagun kan negara...bukan yang mengotokan imej negara....dah negara luar jajah baru duk pk nak bersatu..ni semua gara2 pangkat n duet.ape lg yang korunk nak n x cukop lg..cer cakp ..adoiiii geram sangt ... adiosss.

Saturday, July 2, 2011

keamanan

salam satu dunia 
ok keamanan ni anugerah walaupun aku ni bukan golongan cerdik pandai politik tp...ambik tau la sikit2 pasai politik dunia n negara kita....sedar atau x perbalahan negara atau sesama manusia adalah d sebbkan  oleh kuase and harta..udah2 la...semua x penting yang penting bg rakyat adalah keamanan....adoii..hope pihak tertentu bukak mata....nak cite lebih2 kan x pasai kena tahan la pe la... aku x da la sokong mane2 pihak dalm malaysia..just aku ni rakyat yang ingin kan keamanan untuk negara n generasi akan datang..walaupun niat baik mungkin ada cara yang baik untuk menghindar kan dari kacau bilau.....pikir2 kan...ok adioss....

Thursday, June 16, 2011

Hobby!!

Salam 1Malaysia....
ape hobi aku ek?? kat sini aku nak share skit pasal hobi manusia yang penah aku ketemui n discuss  pasal hobi mereka...yang aku discuss ni mostly laki la..even ada yan sanggup spent duet gaji n masa semata2 untuk hobi mereka


1. Memancing
erm,....pancing!..bukan pancing 'anak ikan' d darat ni ikan d laut, sungai,atau lubuk mane2 as long ada ikan even sanggup p kolam ikan..ikan , udang n sewaktu dengan nye...maybe sesetnegah owng anggap alah bosan bowink, buang masa duk dalm gelap tguu ikan kan..kekdang hasil x byk mane...tp sebenarnye bg pengemar memancing ni ia satu kepuasan apabila pancing or joran tu terkena mangsa nye...memang best...aku sendiri penah try even pakai pancing buluh je...tangkap ikan seluang hihihi...bila dah dapat sekor tu mesti la lg n lg....kalo x dapat plak,mesti duk pk jap lg dapt la tu, x pun try lubuk lain. ada yang sanggup berhabiskan duet utk beli pancing yang hebat cam pancing elektrik n sebgainye..n sementara tguu tu la jugak d owng boley wat keje sampingan makan ke..atau tenangkan pikiran ke or bace buku.n tu la alasan para pemancing jugak at least spent masa memancing dr duk wat keje x tentu hala or buang duet bagaikan.... mostly family aku memang suke memancing,menjala ikan..xtvty sampigan...kekdang aku pun follow d owng..memang borink kalo teman d owng tanpa wat ape2 tp kalo sendiri ada pancing lg best.tp aku bukan la addicted sangt....hihih


2.Make-up kereta
hah ni adalah hobi yang agak mahal sbb sanggup spent duet makeup kereta..pe ngat owng je ke kena make-up...dari semua sudut dari tayar hingga la enjin kereta...semua d tukar x kesah la kereta ape...kekdang hampir mencecah puluhan ribu...sound system x payah cakp la sampe nak naik keta pun rase takot...tp tu la kepuasan pemandu2 kereta yang meminati dalam make-up2 keta ni...huishh...d owng akan nampak lebih bergaya ngan kereta mereka...kekdang keta tu dah ala2 bini mereka....kereta hebat ala2 dalam tokyo drift tu...huishh smart kot...


3.Travelling/backpag
ni plak bg yang suke melancong..mungkin xtvty ni aku ingin cube...arini aku terjumpe sowng yang suke travelling bayangkan la kawan punye ramai...dr situ kita dapt lihat dye byk pengalaman..even dye bg beberape tips kalo nak travel...bayangkan dalm 4 tahun lebih 20 negara d asia ni dye travel..katenye duet gaji byk spent untuk travel...yang penting pandai manage duet n time...dye p laos ngan harga rm160 sahaja..hebatkan..destinasi bajet sangt.seluruh asia gak dye dah travel x pakai mane2 agensi pun.malah dye ada perancangan nak naik train dr india ke london..dye dapt belajar byk budaya n pengalaman kat tempat owng n berknalan ngan back pag yang lain2 dr destinasi yang berbeza..hurm...best kan..insya-allah kalo ada rezeki nak gak aku try..sbb aku ni kaki jalan gak..just nak cari kawan yang mempunyai minat yang same...


tu adalah a few je hobi yang sempat aku corek n coret kan kat entry ni sebenarnye bayak lg...macam2 hobi n sanggup buat ape saje demi kepuasan at masing2...tp mostly lelaki la...pompuan plak shopping or window shopping la hobby mereka tp x semuakan..ada yang suke xtvty lasak dan sebagainye...tp ape2 pun biar la xsalah sisi undang2 n x menyakiti atau menyusahkan owng ngan hobi anda.n jagn la pelekehkan hobi setiap owng tu..kerana setiap owng ada kepuasannye sendiri dan sesetengah hobi boley mendatangkan income kepada peminatnye contoh ngan hobi tu snediri boley wat business..erm...hobi aku plak biase2 je...ikot keadaan...tp sebenarnye suke mencube sesuatu yang baru..if aku teringin nak mencube..contohnye bersukan, mendaki gunung,snorkelling..semuanye tu aku dah cube..just nak try p menapak kat negara owng plak..scuba ke...go kart ke.n photograpy...hihihi ok la....adiosssss.....

Sunday, June 5, 2011

bila lg...pas ni nko kan???

salam 1Malaysia..
this statement selalu je kuar sejak2 sepupu ku yang pompuan sebaya ku dah bertunang..statement nye nko bila lg....dah ada ke or x laku (adoii ayat sentap sangt) hahaha..ntah la no koment (ayat artis sangt)...pening2..hihih
pada aku awai lg kot...(awai ke??)iye la kate sepupu ku  yang merupakan bakal ustazah n tengah stdy kat maktab bangi now...byk kekwan nye..byk yang dah mendirikan masjid tp kekwan aku plak bley kira ngan jari kot yang dah kawen..hihihi..tp kat entry ni aku nak mention ada menda yang aku nak capai dulu b4 kawen...hihih (alasan je tu padahal maleh nak pk sbb jodoh semua d tangan tuhan)


        1. DSLR
        2. p jalan2 ke luar negeri (1 negara pun ok)
        3. menjalani xtvt lasak
        4. hagout ngan kekwan
        5. kumpul duet bebyk hihih
tu je..x boley byk2 nanti x boley capai plak..hihih then pada kekwan yang senasib ngan ku percaye(meanings single lg)hihih aku percaye bukan isu laku atau x...mungkin terlalu memilih kot or maybe jodoh x sampai lg...lg bukan senang nak percaye owng..n tuhan tu dah atur kan untuk kita yang terbaik...ramai je kaum hawa yang baik2 kat luar sana tu belum ketemu jodoh jd sabo je la...hepiii with your life n for those yang dah kawen or brtunang cuti sekolah ni congrates especially to my cousin n tunag..congrates...



ustaz n uztazah....taniah..

Saturday, May 21, 2011

review cite NUR KASIH

salam 1 MAlaysia
ok semlm 19 mei kuar citer Nur Kasih the movie dalm sebz2 aku sempat gak p tonton ngan c seha ni kami dating dua owng je la..
ok cite best penyampaian ok...just CGI je cam rosak sikit..bg pandangan aku..cite nye lain dr yang lain..sedih??/ memang pun dalm gelap2 tu duk dgo owng sedih hihihi...setiap pelakon membawa watak ngan jaya nye...berbalaoi ke tengok kat wayang.??/ berbaloi walaupun effect x da sangat..tp that first islamic story dalam wayang kan.,...dan memang totally islam...pendekatan kita sebagai seowang islam tp ia juga mencerita kan pengertian pengorbanan antara ibu n anak,suami and isteri, ayah n anak, adik n abang, n kehidupan sekliling...pemandangan memang lawa la.....ok nak dgo koment lg pasai citer ni..g sini review nur kasih..ok
ujung minggu ni pirate of carribean plak....hihihi.layan movie je la..hihhi kalo x pun just layan drama korea je la..hihihih..ok adiosss...

Sunday, May 8, 2011

Perpisahan Ini

salam 1malaysia
abis sudah stdy ku uitm kedah...yang byk mendewasakan ku....hope semua berjalan lancar je.. 5 tahun dari  sudah bertapa d lembah gunung jerai ni...best sangat..kat uitm ni.pengalaman dan kenangan semua nye indah sebagai 'student, campus life'..time aku degree masa byk spent time ngan  semua student junior tp kami happening je(lg2 aku nampak muda bersama mereka hihih) ..n aku ada satu lagu yang sesuai d tujukan untuk kekawan ku  yang besama ketika 2009-2011(time dip. x cerita tu entry lain,kalo x alamat lg panjang lor )n x lupe gak semua student yang same final year ngan cam aku...lagu ni bila d hayati memang sedap

Lagu Perpisahan Ini – 1st Edition ft Aizat Amdan


Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

ni ada video yang dedicate kat student uitm kedah (kalo bley nak mention name sowng2) especially to my housemate 9 owng (ramai kan)hihih, classmate(yang hooreyy always), adik2 futsal n my coach(yang happening always), adik2 PM(yang senget belaka)dan mungkin ada yang dah sambung belajar d serata malaysia gak, Staff2 UKK (yang selalu sempoi n bimbing aku)n staff unit sukan dan juga unit2 yang lain(byk membantu) team g sabah. n x lupa gak kat semua warga uitm kedah..terutama yang mengenali diri ni hope pasni keep in touch ek...gud luck for u all.....adiosss...

video




Monday, May 2, 2011

class mate

salam 1malaysia...
sok spent time with classmate plak hihihi...best2 kat mane??
tanjung dawai lor...
erm...x taula pe kate at kan..hihih dah nak abis dah sem ni...n insya-allah tiada lg sem depan untuk aku..just nak keje dah...adoiiii...
ari ni kawan aku yang aku kenai ikot mane x payah la cakp...tp dye contact aku balik ...erm..muda lg dari aku beza kami setaun je...x da la rapat sangt tp ok la..dye kate nak fly p jepun pas raye ni..sob3 baru nak kenal rapat2 skit kan hihihi..dye pun cam green light je...hiihi (gatai plak) tp bukan tu nak mention just kat sini nak g tau boley caye ke...dye hope kami x lost contact..tp 3 taun kat sane even kat sini pun dye bz je...
erm.. tu wat aku musykil x mau simpan harapan ape2...byk dah mengajar aku erti persahabatan ni..hihih aku terbace quoto ni  
'cari la pasangan tu bila kita betul2 bersedia jgn la sibuk nak cari sbb kita kesunyian' hah lebih kuang la bunyi cam tu kan....(tetibe plak kan dr kawan ke quoto ni kan) hihihihihi...
ok pe2 gud luck for yang x abis exam lg..papai.....adiossss....

Monday, April 25, 2011

tarik muka

salam 1malaysia..

hihihih tarik muka???cam ne tu..aku tulis entry ni pun dalm keadaan waras dan x mara2..aku rase semua tau ape tu tarik muka kan...biase nye owng yang ada masalah at yang x dapt nak luah kan just tarik muke..mungkin merajuk atau marah..adoii senang kat sini nak ulas sikit bg pandangan seowng manusia mengenai manusia tarik muka ni,...aku bukan menulis entry ni sbb suka2 tp berpengalaman ngan manusia duk wat muka@tarik muka x mau cakp...n bg effect kat kawan sekeliling..owng tu akan senyap je memnjang x mau bercakp mengelak untuk bertemu owng yang dye x suke tu....sekejap x pe la mood manusia sentiasa berubah tp isu nye sampe berhari2....pelik la..x payah nak moody lame2 sangat la..nak moody lame p duk utan sowng2....jgn ngat owng sekeliling cares pasai perangai cam tu..biasenye owng pompuan la perangai camni..tp aku ada jugak jumpe laki perangai camni adooiii huduh sangt perangai camni...sikit2 x pe la..ni nak marah2 hempas2 barang pe kes ni...rimas tau x...owng lain pun nak idup ngan aman gak nak jugak kedamaian..pe salah wng sekeliling yang x tau ape2..pas2 nak touching lelebih..manusia camni pun ada jugak ke..jgn sampe satu tahap kena sembur ngan rakan2 lain baru tau..langit tinggi rendah..ish geram je manusia camni....x pasal je..dah la malas nak cakp..hihih idup harus chill ek frends......
adiosssss.....

Sunday, April 24, 2011

bersama mereka sekali lg....

salam 1malaysia...
spent time with them memang awaresome..seronk sangt. 
d mulakan ngan xtvt g makan2 ngan staff UKK stand for unit kerjaya n kaunseling..semua owng cakp unit ni untuk owng bermasalah idup ni penuh ngan masalh kan pe salah nye kita share x pun kita bantu owng2 yang bermaslah x salah kan....adoii bukan menda ni aku nak cakp...dalam kate lain ukk telah menarik aku untuk involve jd PM..mungkin d campus2 lain PM ape tu kan- pembantu mahasiswa-.... byk buat aku ketemu ramai owng and ramai kawan....dah tu d owng semua baik2 budak nye..zass suke at nko la....event mostly laki nye lemah lembut pompuannye plak kasar..tp semua fun..x perlu pura2..dah kenal masing2 x da pe nak sakit at.. xda sentap..lg bagus dr yang luar sane suke pura2 bajet best sangt n bagus macho enshem bergaya snagt....kan3 aku epii ngan d owng okk. rame je...ada tu dulu2 aku jaga d owng time d owng mms now jd rakan setugas plak..hihihi
ok sambung balik then kami p tengok wayang cite 'the riding hood' ok cite ni sedikit sebyk d adaptasikan cam cite kanak2 tu little red riding hood..just wat lebih adventure and sesuai d tonton 13 thun ke ats..je..ok...
pas tu g karok plak..then p solat kat r&r juru then p gurney foto shoot d sane then balik singgah pantai bersih..besh2.....hihihih.....









thanks to:feedi fendi syira umar kinah,abng man,arip@mk,bro min, syam and mieja.n yang x di lupakan staff2 ukk lame dan baru...best nye..kalo ada yang lain2 cam kiki faiz tim jamie mad, miji adoii nak tlis semua x cukop lor..hihihih n lain2 lagi lg best kan hope boley wat lg n ketemu lg...hiihi
byk gak nak cite kenagan d sini..tp  nanti next entry aku cite pasai uitm ni n aku...hhuhuhuh..boley gitu....
apa yang sayu bila kita kena tinggal semua alam kampus n masuk ke alam pekerjaan..alam kampus dah x sesuai awak tu dah tua ok..kate nora pada diri nye..hihihihii..terus kan usaha ek kawan-kawan..hihi
ok adios...

Thursday, April 21, 2011

winduuuu..

salam 1malaysia
erm....dah bis asseiment ngah tumpu untuk exam final 3 paper....sambil2 tu layan cite korea personal taste....memang best...dalm cite ni pasai dye ada kwan baik nye .....aku bukan nak cakp kawan baik.dye..
tp kawan baik aku... aku windu bangat kat kekawan baik n those yang selalu dgo problem aku time aku sedih2. windu sangt....sbb d owng la aku masih gagah berdiri kat sini.....nak mention name x perlu la..rase nye kawan aku yang bace d owng tau sape yang baik ngan aku.....
aku terlalu ego untuk cakp kat my best frend that im really MISS U......aku je yang x reti jaga bersahabatan tu....adoii..sedih nye...kalo boley nak cam dulu2.. tp x mungkin semua dah beso ada haluan masing2..hihi
ok malam ni berjimba ngan kekwan lain actually d owng pun best frends aku..satu ari nanti aku pun windu d owng gak erm.. jd senang je hargai la owng d depan selagi mampu....tu je...supaya ada kenangan anatara kita..semua.. ok adiosssss.....

Wednesday, April 20, 2011

dah abis assignment...

salam 1 malaysia
ok kehidupan sbgai seowng student memang penat.n hasil nye memang x dapat jap2 tu jugak..hasilnye bila kita keja nanti insya-allah...
aku baru je pas abis print research aku @ thesis aku..hhuhuh...x da pe nak cakp just nak berjimba 2-3 ari ni pastu baru stdy bali..tp berjimba pun berpada2...la..hihih k adioss...

Sunday, April 17, 2011

bersama mereka.....

salam 1 malaysia
semlam kuar lepak ngan a few bebudak ni even d owng junior tp best je...dah lame x kuar kan ngan d owng memang best sangt.....d owng ni bebudak PM...sangt best.. kenal bebudak PM ada lah antara yang indah kalo nak cite pengalaman jd PM memang x tercerita...PM ape tu ek? pembantu mahasiswa...ape tu?? tugas ni time kemasukan pelajar2 baru..lor...kita ertugas time tu...memang pengalaman best selama lebih 5 kali aku joint....
erm.. nak cite memang byk pahit manis nye...huhuh..tp yang pahit tu bertukar jd manis gak...hihih
ni dah masuk minggu exam..n aku dah nak bis sem dah...sedih nye sayng giler bumi kedah merbok..ni..uitm ni..
byk mengajar aku jd manusia d sini..kalo nak cite terlalu byk .....snagt dr diploma sampe degree....byk yang kutempuh..n pengalaman menjalani xtvt d uitm kedah..sape x kenai budak byk cakp nii adoiii..hihih..
ok la ada masa kita mengimbau kenangan lalu..x salah kan..hihh/...ok gud luck pada student IPTA or IPTS yang nak exam...ok....bye adiosss....
me,MK,umar,mieja,syira,n bro min



Thursday, April 7, 2011

ABPBH 2010

salam 1Malaysia
wah...sebnarnye tekanan mengadap keje yang nak buat jd update blog jap kan..aduhhh...
padahal x sampe 24jam pun update entry td hohoho..





okkk....kali ni nak sentuh sikit bab ABPBH bukan isu sape menang ke ape ke..
td duk usha2 blog abnang nara pasal wajah-wajah ABPBH taun ni..erm..semua glam kan
tp ada sikit bg aku x puas ati dr segi pakaian...ada yang ala2 nak tutp x nak tutp je...erm..ada yang dulu tutp tp now nampak lurah plak..adoiii fesyen2....kita pun bukan perfect pun tp ada gak yang ok je manis je owng tengok...ape2 pun anda nilai sendiri la....cition kat abng nara punya picture n geng2 yang snap picture ni..sowiii x da copyright hehhe.....










tengok kaum laki berlapis2...
see lawa ke cam ni aduhh...

erm...

aduhh adik bngga ke..



yang ni plak yang baju biru muda tu...

sendiri tafsir la...sendiri
erm.. ni pun ok pe ...
ni pun ok pe baju nye..
ni pun sweet pe...kan2
ni pun comei je x payah nak terdedah mane2...

ni antara contoh terbaik lor...tutp semua

same with tis...




ni juara bitang popular taniah der....
biase la fesyen kan macam2.. tp pakai la sopan skit.. x da la nak suwoh tutp semua tp biar la nampak sopan sikit..tp kalo tutp semua pun ape salah nye...setiap kali event mesti ada problem baju kan.baju dah lawa just x cukop kain je sikit.ish2....ape2 renung2kan la.....adioss..