Followers

Wednesday, April 6, 2011

hoorey...

salam 1Malaysia...

okey memang lame x update ok dah lepas ABPBH pun....ari tu..anyway congrates kat para pemenang...ngat jgn sampe lupe diri plak...ok tp bukan tu nak cakp ada yang lg menaik ok iatu SINGAPURA..
even ujan emas d negara owng ujan batu d negara sendiri negara sendiri lag best..tp penglaman ke sane pun best gak...
first time kuar dari malaysia g Singapura..walaupun arwah atuk memang penah stay sane...tp tu dulu zaman British..tp tu dulu now Lee Hsien Loong  prime minister nye tp bukan cite ni yang nak g tau..cam entry dulu saye ada habaq saye nak p singapura kan... ok bertarikh 30-2april kami sane perjalanan yang aman.. gitu....
30hb mac satu ari d atas jalan je...sampe nak magrib p tdo kat hotel x bape nak hotel kan low bajet heheh....then malam tu makan kat area2 tu dapat makan otak2..nice food(gitu pelancong snagt)..ok sok pg kul 8 charted bas pun ada atau dalm name lain bas persiaran yang bawak kami seramai 30 owng lecterur 2 owng n pakcik bas uitm 2 owng gak sempoi semua owng...n torist guide kami UNCLE singh...beliau sowng yang veteran umor 72 tp masih gagah n penyabor owng nye..best n pak cik mail driver bas persiaran bawak kami jalan2.

"kami ari first tu g melion park, pastu p china town,arab street,pastu national library.pastu balik jb p lepak jb plak makn kat senibung.then p pasar karat..sok nye p kat mustaffa then p geylang..p arab street balik sbb shopping kat sane best..pastu p nus pastu lepak kat sentosa island sampe mlm sbb tengok show kat situ"-facebook- hehhe

ape yang best p melion park kami pakai baju kurung pelancong asing tertarik ngan pemakaian kami..jd semua nak take a picture ok....
pastu p pulau sentosa aduiiii best nye x sangka dah p sane..x da dalm plan pun....bestttt
n yang penting adalah library d owng sangat vogue..sbb ape bajet d owng dapt sangt memuaskan
ape lg ek..owh ek kebersihan ok.. cara keje kat sane x da nak jalan lenggang2,bgunan semua ada keunikan sendiri..x da la bentuk petak je....bas d owng pun unik gak nak p tengok sendiri...ok tempat shopping paling beso Musstafa ala2 maidin tp dalm barang branded ok...byk lagi keunikan singapura ok tu pasal trade mark nye "Unique singapore"

nak cite pengalaman kan byak sangt:

  • nak masuk imegresan  singapura 4 owng rakan kami kena tahan sbb gambo x clear(but it not our fault)tp berjaya d selesaikan....small matter der..
  • jumpe pelancaong asig yang teruja ngan kami berbaju kurung dr thai,jepun, china..
  • erm..d arab street barang sangt best shopping murah....semua dalam $dollar ok
  • pulau sentosa best...siap tengok show 'song of the sea' lg 
  • p pasar karat kat jb..
  • p senibung makan2
  • p ayer itam shopping teddy bear...
  • makan durian berenti kat lebuh raye family Shida bg durian dr dusun...kat area changkat jering ....nyum3
  • yang paling best semua tempat kami bergambo duet x da x pe janji memory x d lupai...semua tersemat d at..
ni a few picture:

ngan pakcik bas yang sempoi..ada lg sowng tolng tangkap gambo

kat national library singapura

kat universal

smart kan bgunan tu...atas tu kasino

kat arab street murah beb...

gituuu x sangka name ku...

senibung d waktu mlm...

tu la bapk singa
HALUU....haluuu..horeyyyy







memang best hope kwan sekelas ku enjoi sbb aku selaku ketua projet..n dengan bantuan a few rakan2 ku n lecterur akhirnye program ni berjaya....
tp bila balik kami d sambut ngan aseignment yang bertimbun byk nak d siap kan dalm minggu terakhir ini..hohohoh...go!go! chaiyok...



song of the sea.....

kalo boley semua gambo nak d upload tp x pe la... ni je yang mampu..hhehe.. bye adiosss.....

otw balik..bye....


  

2 comments:

  1. best nyee :D
    pergi under apa?? lawatan akademik ke kelab ke kelas???

    ReplyDelete